Kalendarz
Szczecińskie Dni Fantastyki
Nawigacja
Strona główna
Forum
Kalendarz
FAQ
Szukaj
Wieści
Ankiety
Regulamin

S D F

Panel użytkownika
Użytkownik:

Hasło:

Autologowanie 

Zapomniałem hasła
 Forum » III Szczecińskie Dni Fantastyki » Ogólnie
Jak wygląda Piratt
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu Zobacz poprzedni tematZobacz następny temat
Strona 1 z 1 [7 Postów]  
Autor Wiadomość
Drakann
Marynarz
Marynarz

Jak wygląda Piratt
No bo w końcu to dość niesprecyzowane...

Jak jużbyło pisane przezemnie na jnnym poście, piraci byli wszedzie i wszedzie sie różnili, jak widać tu nacisk jest na piratów złotego wieku piractwa i im podobnych, (XVI) lecz, piraci wyglądali inaczej w azji, afryce,starożytności... itp, tekie postacie widać było w ostatniej części Piratów z Karaibów no może poza ostatnim przykładem,...
ja mam zamiar przebrać się za pirata Warmachinowego, czyli: kord pistolet, kozaki, płaszcz, koraliki, "błyskotki" no i to co wykracza poza standard piractwa: częściowy panceż wspomagany na pare(bede miał piec i boiler na plecach) małe zgrabne okulary, dodatkowy miecz szerokości 20cm, długości 150cm(z rękojeścią) i wiecz ma zintegrowany, system dwuch pistoletów na ostrzu...

I czy to jest wygląd pirata,... Sami oceńcie,... ale i tu proponuje pewnągranice między piractwem na SDF III a np. ty na przy którym nie dostanie sie zniżki na wejście, no bo zapewne większość osób na konwencie będzie z punktu prawnego bedzie piratami KOMPUTEROWYMI albo piraci kosmosu to też piraci ale zniżki na wejście nie powinni dostać, bo psują klimat...

Teraz kolejne pytanie: jaki klimat to piracki klimat, sądze że odpowiednim było by uznać Fantasy/real, na żródłach XIV-XVII a nawet wczesnych XIII
no i jak kto chce wcześniejtylko to będzie trudniejsze niż sie wydaje...

No i chciałbym przeprosić organizatorów że tak z nienacka i wogóle bez skierowania do was z tym wyskoczyłem no ale piratom sie nie ufa, choćby zawsze kłamali...

Profesura Piratologi globalno-rozrywkowej Mg. prof. p.s.w r.i h. o.g. Drakann (pirat)

Legenda:
Mg. ->mistrz gry
prof. ->profesji
p.s. ->piractwa stosowanego
w r.i h.-> w rozrywce i histori
o.g.-> oraz grach

PostWysłany: Wto Lip 03, 2007 4:08 pm
  Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość    Odpowiedz z cytatem Powrót do góry 
Keroloth
Marynarz
Marynarz

mi się to trochu nie podoba... jak tematyka konwentu to piraci (oczywiście poza komputerowymi, tudzież konsolowymi) to czemu nie może byc piratów przyszłościowych? (tacy np. z Warhammera 40k?) ja osobiście chciałem zrobic lekko przerobiony Power armor, do tego Power sworda przerobic na Kordelas, i Bolt fistola lekko przerobic na flintę Razz oczywiście nie potrzebuję zniżki za wejście... robię to z czystej przyjemności i niemiłosiernych nudów wakacyjnych... Razz

PostWysłany: Sro Lip 04, 2007 9:42 pm
  Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość 
Komunikator Gadu Gadu 
  Odpowiedz z cytatem Powrót do góry 
Drakann
Marynarz
Marynarz

Ogólnie masz racje, ale lud krtóry przybedzie sie bedzie raczej spodziewał "standardowego ubioru piratów...
Czyli z ich złotego XVI wieku

PostWysłany: Czw Lip 05, 2007 6:14 pm
  Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość    Odpowiedz z cytatem Powrót do góry 
Viriel
Główny koordynator

Przyjmiemy każdego, kto ma duszę pirata i dobre przebaranie. Dobre nie oznacza, że typowo marinistyczne Smile Piractwo to stan umysłu, a nie sposób żeglugi Razz

Elizabeth Swann: Jack, it would never have worked out between us.
Jack Sparrow: Keep telling yourself that, darling.

PostWysłany: Wto Sie 21, 2007 3:20 pm
  Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora 
Komunikator Gadu Gadu 
Ibrachim
Marynarz
Marynarz

Jako akredytator mogę zapewnić, że butelka rumu starczy, aby wejść na konwent bez przebrania Wink :- P

PostWysłany: Sob Wrz 01, 2007 10:45 am
Kemer
Pierwszy oficer
Pierwszy oficer

http://pl.youtube.com/watch?v=v61sBTr7P-w

A tak śpiewa PIRAT!

PostWysłany: Pon Wrz 17, 2007 8:08 pm
genowefa
Gość

odpowiedz
odpowiedz

kto chce się ruchać :lol:

PostWysłany: Sro Maj 26, 2010 6:59 pm
Strona 1 z 1 [7 Postów]  
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu Zobacz poprzedni tematZobacz następny temat
 Forum » III Szczecińskie Dni Fantastyki » Ogólnie
Skocz do: