Autor
Wiadomość
Drakann
Marynarz
Jak wygląda Piratt No bo w końcu to dość niesprecyzowane... Jak jużbyło pisane przezemnie na jnnym poście, piraci byli wszedzie i wszedzie sie różnili, jak widać tu nacisk jest na piratów złotego wieku piractwa i im podobnych, (XVI) lecz, piraci wyglądali inaczej w azji, afryce,starożytności... itp, tekie postacie widać było w ostatniej części Piratów z Karaibów no może poza ostatnim przykładem,...
ja mam zamiar przebrać się za pirata Warmachinowego, czyli: kord pistolet, kozaki, płaszcz, koraliki, "błyskotki" no i to co wykracza poza standard piractwa: częściowy panceż wspomagany na pare(bede miał piec i boiler na plecach) małe zgrabne okulary, dodatkowy miecz szerokości 20cm, długości 150cm(z rękojeścią) i wiecz ma zintegrowany, system dwuch pistoletów na ostrzu...
I czy to jest wygląd pirata,... Sami oceńcie,... ale i tu proponuje pewnągranice między piractwem na SDF III a np. ty na przy którym nie dostanie sie zniżki na wejście, no bo zapewne większość osób na konwencie będzie z punktu prawnego bedzie piratami KOMPUTEROWYMI albo piraci kosmosu to też piraci ale zniżki na wejście nie powinni dostać, bo psują klimat...
Teraz kolejne pytanie: jaki klimat to piracki klimat, sądze że odpowiednim było by uznać Fantasy/real, na żródłach XIV-XVII a nawet wczesnych XIII
no i jak kto chce wcześniejtylko to będzie trudniejsze niż sie wydaje...
No i chciałbym przeprosić organizatorów że tak z nienacka i wogóle bez skierowania do was z tym wyskoczyłem no ale piratom sie nie ufa, choćby zawsze kłamali...
Profesura Piratologi globalno-rozrywkowej Mg. prof. p.s.w r.i h. o.g. Drakann (pirat)
Legenda:
Mg. ->mistrz gry
prof. ->profesji
p.s. ->piractwa stosowanego
w r.i h.-> w rozrywce i histori
o.g.-> oraz grach
Wysłany: Wto Lip 03, 2007 4:08 pm
Keroloth
Marynarz
mi się to trochu nie podoba... jak tematyka konwentu to piraci (oczywiście poza komputerowymi, tudzież konsolowymi) to czemu nie może byc piratów przyszłościowych? (tacy np. z Warhammera 40k?) ja osobiście chciałem zrobic lekko przerobiony Power armor, do tego Power sworda przerobic na Kordelas, i Bolt fistola lekko przerobic na flintę oczywiście nie potrzebuję zniżki za wejście... robię to z czystej przyjemności i niemiłosiernych nudów wakacyjnych...
Wysłany: Sro Lip 04, 2007 9:42 pm
Drakann
Marynarz
Ogólnie masz racje, ale lud krtóry przybedzie sie bedzie raczej spodziewał "standardowego ubioru piratów...
Czyli z ich złotego XVI wieku
Wysłany: Czw Lip 05, 2007 6:14 pm
Viriel
Główny koordynator
Przyjmiemy każdego, kto ma duszę pirata i dobre przebaranie. Dobre nie oznacza, że typowo marinistyczne Piractwo to stan umysłu, a nie sposób żeglugi
_________________ Yo ho, yo ho the pirate's life for me...
Elizabeth Swann: Jack, it would never have worked out between us.
Jack Sparrow: Keep telling yourself that, darling.
Wysłany: Wto Sie 21, 2007 3:20 pm
Ibrachim
Marynarz
Jako akredytator mogę zapewnić, że butelka rumu starczy, aby wejść na konwent bez przebrania :- P
Wysłany: Sob Wrz 01, 2007 10:45 am
Kemer
Pierwszy oficer
http://pl.youtube.com/watch?v=v61sBTr7P-w
A tak śpiewa PIRAT!
Wysłany: Pon Wrz 17, 2007 8:08 pm
genowefa
Gość
odpowiedz odpowiedz kto chce się ruchać :lol:
Wysłany: Sro Maj 26, 2010 6:59 pm
Wyświetl posty z ostatnich: Wszystkie Posty 1 Dzień 7 Dni 2 Tygodnie 1 Miesiąc 3 Miesiące 6 Miesięcy 1 Rok Sortuj według: Czas Wysłania Temat Postu Autor Rosnąco Malejąco