Kalendarz
Szczecińskie Dni Fantastyki
Nawigacja
Strona główna
Forum
Kalendarz
FAQ
Szukaj
Wieści
Ankiety
Regulamin

S D F

Panel użytkownika
Użytkownik:

Hasło:

Autologowanie 

Zapomniałem hasła
 Forum » IV Szczecińskie Dni Fantastyki » Program
Propozycje od ludzi
Moderatorzy: IV SDF organizatorzy
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu Zobacz poprzedni tematZobacz następny temat
Strona 1 z 1 [11 Postów]  
Autor Wiadomość
Halfling
Pierwszy oficer
Pierwszy oficer

Propozycje od ludzi

Bukins i 40i4 proponuje nam pomoc w następującej postaci:
1) bartek "aduial" chce zrobić LARPa Monastyrowego
2) larpy Caseowe
3) konkursy Bukinsowe

Narazie tyle. Jak Buki coś wymyśli, to napisze.

PostWysłany: Sro Kwi 23, 2008 7:52 pm
  Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość    Odpowiedz z cytatem Powrót do góry 
gandalf104
Marynarz
Marynarz

LARPy to zdaje się stroje... a stroje to konwencja... ale na razie kazdy pomysł jest dobry Smile

Tak wiec ja tez mam jeden. Jeszcze go nie rozważałem, nie zastanawiałem się nad szczegółami. Ot, taka idea:
-odtworzyć w świecie LoTR SBG jakąś znaną z filmu bądź książki batalię (będzie troche ludzi, więc może można większą armię zebrać i podzielić na kilku dowódców)
Mogę się zastanowić nad wyskrobaniem jakiejś makiety, ale dwa pytania:
Czy jest jakikolwiek sens? i, jeśli tak, to czy ktoś jeszcze gra (ma) LotRa i czy pomożecie?

PostWysłany: Pią Kwi 25, 2008 10:43 pm
  Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość    Odpowiedz z cytatem Powrót do góry 
bukins^
Zaokrętowany
Zaokrętowany

Trochę rozwinę post Borysa Smile

Mam zamiar zrobić:

1) Konkurs wiedzowy z książek Fabryki Słów:
Wszyscy znają i kochają aktualnie najbardziej komercyjne polskie wydawnictwo wydające fantastykę w naszym kraju Wink Także można się spodziewać pytań ze znanych i lubianych przez czytelników książek - zarówno prostych jak i trudnych, ale bez zbędnej przesady. Formy jeszcze nie mam opracowanej, ale myślę nad czymś w typie "Jeden z dziesięciu" czy też może ulepszonych "Milionerów" Razz

2) Konkurs muzyczny:
Żadne nudne puszczanie kolejnych kawałków każdej drużynie po kolei! Będzie parę etapów różniących się zasadami. Będzie muzyka kinowa, serialowa, a także to co jest teraz na czasie.

3) Noc ze starymi openingami z kreskówek, z reklamami, teleturniejami:
Nazwa chyba mówi sama za siebie? Smile Tutaj przydałby się projektor.

Póki co tyle ode mnie. W głowie mam jeszcze parę pomysłów, ale to wyżej jestem w stanie zrobić praktycznie stu procentowo.

Case i Aduial sami się wypowiedzą jak dokładnie obmyślą co dokładnie robią Wink

PostWysłany: Pią Kwi 25, 2008 11:39 pm
emjoot
Gość

Koniecznie turniej SingStara - świetna zabawa dla wszystkich

PostWysłany: Pon Kwi 28, 2008 6:07 pm
    Odpowiedz z cytatem Powrót do góry 
Killer
Zaokrętowany
Zaokrętowany

Takem zauwazyl, ze cosik sie dzieje, to i ozylem Wink. Jesli chodzi o program, to moge poprowadzic jakies spotkania autorskie (jezeli goscie beda znani na 2-3 miesiace przed konem, to nieistotne z jakimi autorami, dostosuje sie, jesli czasu bedzie mniej, to i mozliwosci zdziebenko mniejsze, ale bynajmniej nie male). Do tego konkursy wedle potrzeb. Czego wiara odpowiedzialna za program uzna, ze brakuje, to moge to zrobic.

@bukins: IMO dwa ostatnie z proponowanych przez Ciebie konkursow nie pasuja na konwenty. Tak, wiem, ze takie sie na konwentach pojawiaja i to wcale czesto, co nie zmienia faktu, ze IMO pasuja tam jak piesc do nosa.

pozdrawiam

EDIT: dodam, ze fora przerozne, to ja odwiedzam z niezbyt wysoka czestotliwoscia, wiec kontakt preferowany to gg/telefon.

EDIT2: jesli tak by wypadlo, ze mialbym poprowadzic spotkanie z jakims nieznanym mi autorem, to w miare mozliwosci przydalby sie dostep do jego ksiazek Wink

PostWysłany: Wto Maj 06, 2008 5:57 am
bukins^
Zaokrętowany
Zaokrętowany

Cytat:
@bukins: IMO dwa ostatnie z proponowanych przez Ciebie konkursow nie pasuja na konwenty. Tak, wiem, ze takie sie na konwentach pojawiaja i to wcale czesto, co nie zmienia faktu, ze IMO pasuja tam jak piesc do nosa.

Odnośnie konkursu muzycznego - że co?! 0_o
Pierwszy raz słyszę, żeby komuś na konwencie nie pasował konkurs muzyczny Smile Zawsze jest wiele osób chętnych do odgadywania kawałków z filmów, tyle że ja proponuje to nieco bardziej urozmaicić.

Moja trzecia propozycja to natomiast nie konkurs, tylko noc z oglądaniem starych openingów z bajek, które są jak najbardziej fantastyczne. Na Pyrkonie co roku jest np. Noc trailerożerców na której zawsze są tłumy. To tylko jeden z wielu przykładów.

I w sumie fajnie byłoby jakbyś rozwinął pojęcie "pasuje na konwent" :>

PostWysłany: Pią Maj 09, 2008 9:01 pm
malakh
Szczur lądowy
Szczur lądowy

Chętnie "pomogę przy pisarzach". Mogę prowadzić spotkanie autorskie, jeżeli chodzi o twórczość naszych rodzimych autorów to jestem obczytany;]

Jak będę miał czas, to mogę też pomóc z przygotowaniem budynku i takie tam.

Hehe... zaproście kogoś fajnego, to może uda mi się przeprowadzić jakiś wywiad;D

PostWysłany: Nie Maj 11, 2008 5:39 pm
Killer
Zaokrętowany
Zaokrętowany

bukins^ napisał/a:

I w sumie fajnie byłoby jakbyś rozwinął pojęcie "pasuje na konwent" :>

No o to sie rozchodzi wlasnie Wink. Tak jak napisalem: wiem, ze to na konwentach jest czestym i popularnym punktem programu, a nawet, ze teraz malkontence zdziebenko Wink. A pasuje na konwent? Ot... program konwentu z definicji obejmuje ogolnie pojeta fantastyke. Trudno powiedziec, aby muzyka byla fantastyczna. Konkursy muzyczne powodzenie maja z tego wzgledu, iz konwenty nawiedzaja mlodzi ludzie, ktorzy poza fantastyka interesuja sie rowniez muzyka. Ale mniejsza o to. Zostawmy offtopa, a ta kwestie przy jakims browarku obgadamy Very Happy.

pozdr.

PostWysłany: Wto Maj 13, 2008 8:05 am
Gość
Gość

propozycja panelu
Polish Garrison the 501st Legion

Jako, że nasze miasto ma podwójną reprezentację w Legionie 501st i Polish Garrison czyli w organizacji skupiającej fanów Star Wars w profesjonalnych kostiumach Star Wars, proponuję na wzór zeszłoroczny, udział ekipy Polish garrison w SDF4.

Do zaoferowania ze swojej strony mamy

- Panel o 501st Legion Polish Garrison
- Panel o Szturmowcach Imperium

ewentualnie możemy wciągnąć wszystkich chętnych do wspólnej zabawy w wersji mini Akademi Imperialnej.

Jeśli jesteście zainrteresowani prosze o kontakt na tk2791@wp.pl bo czas nagli, a ludzie sa z różnych rejonów Polski.

PostWysłany: Czw Paź 09, 2008 2:08 pm
Erd
Gość

Podczas III edycji SDFu zaintrygował mnie konkurs piosenki krasnoludzkiej "Wyrycz to sam, który polegał na tym, żeby drużyny wymyśliły piosenkę o nienawiści krasnoludów do elfów. Sądzę, że to byłby dobry punkt na IV edycję. Jest przy tym kupa śmiechu i zabawy, a poza tym "pasuje do konwentu" :>

PostWysłany: Nie Cze 21, 2009 12:21 am
Pacanek
Gość

a może mały powrót do staroci? ;-D Ze swojej strony mogę dostarczyć podstawę do Magicznego Miecza, oraz dodatek Krypta Upiorów Wink Gra nie ma określonej ilości graczy, teoretycznie im więcej tym śmieszniej xD

jak coś pacanek [at] gmail.pl

PostWysłany: Wto Lip 14, 2009 10:58 pm
Strona 1 z 1 [11 Postów]  
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu Zobacz poprzedni tematZobacz następny temat
 Forum » IV Szczecińskie Dni Fantastyki » Program
Skocz do: